Jämför vilket företagslån som kan passa dig bäst

När företaget växer kan du behöva investeringskapital. Det är inte ovanligt att ta ett företagslån för att kunna expandera, men hur skall du veta var du får bäst lånevillkor? Det finns hjälp på nätet.

Ibland räcker det inte riktigt med att låta ditt företag växa ur organisk synpunkt. Du kanske vill öppna en ny butik eller ta fram en ny produkt. Vid sådana tillfällen söker du lämpligen ett företagslån.

Vad är företagslån

Ett företagslån innebär att det inte är du som privatperson som lånar, utan ditt företag. Därför brukar villkoren skilja sig från vad som gäller för privatlån. Då är det alltså företagets kreditvärdighet som bedöms, även om du som ägare också är en viktig faktor. Den här sortens lån blir allt vanligare. DI skriver om att branschen växer så det knakar.

Hitta ett företagslån

När du vet att ditt företag behöver investera, börjar du räkna på investeringen. Sedan kommer frågan var pengarna ska komma ifrån. Du kanske kan ta in kapital från befintliga ägare. Men det är också en bra idé att kolla upp olika företagslån. Ibland är det precis vad du behöver, och då ska du börja med att jämföra villkor hos olika aktörer.

Dr. Kay Dare